Met KeuzeCollege een leuk en leerzaam tussenjaar

Eerst een tussenjaar voordat je gaat studeren? Gebruik deze kans goed! Anders weet je na dat jaar NOG niet wat je wilt. KeuzeCollege heeft voor het tussenjaar het studiekeuze programma met buitenlandervaring gecombineerd. Het is verstandig om het studiekeuzeproces niet te lang uit te stellen. Je gaat op reis met een studierichting en na terugkomst van je reis (of reizen) rond je met je nieuwe ervaringen het studiekeuzetraject op tijd af. We helpen je:

  • het tussenjaar effectief, leuk en leerzaam in te vullen
  • je studiekeuze op tijd te maken
  • plannen

Lees ook ervaringen van onze deelnemers!

EXTRA: De Tussenjaar Trail is een 3-daagse ontdekkingsreis op een bijzondere locatie in Oost-Nederland. In een Persoonlijk Ondernemerschapsprogramma werk je samen naar jouw studierichting. Neem contact op voor details over dit programma en wanneer we weer op pad gaan.


Een opleiding doen tot ski- of snowboard leraar en daarna de hele winter aan de slag in de sneeuw. Met Snowsports Academy kan je een fantastisch tussenjaar ervaren!


Breed betrokken bij vrijwilligerswerk, stages, werken, reizen, backpacken en studeren in het buitenland.


Voluntoura begeleidt vrijwilligers bij kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten in Cambodja, op een persoonlijke manier en voor een zo laag mogelijke prijs. Lokaal contact voor onderwijsprojecten in Pnom Penh.


Het Fulbright Center selecteert en helpt jongeren die voor een tussenjaarprogramma of hele studie naar Amerika willen. In het kader van het bevorderen van studie en stage bestaan er financieringsmogelijkheden.


Met 30 scholen in 12 spaans sprekende landen, biedt don Quijote niet alleen cursussen Spaans, maar beleef je de taal en cultuur in al haar facetten. Een ideale invulling voor een tussenjaar met een educatief tintje.


Seljord als je de lat hoog legt, geld en doorzettingsvermogen hebt (dat laatste begint al op de ontoegankelijke site). Een van oorsprong door Noorse overheid gesubsidieerd indrukwekkend programma dat persoonlijke ontwikkeling versnelt.


Ontmoet Afrika geeft je de gelegenheid om te wonen bij een familie in Ghana of Malawi en mee te werken in een lokale organisatie of onderneming; geen weeshuisprojecten.


PURE! zet zich in om een blijvende bijdrage te leveren aan de begeleiding van jongeren en moeders in Azië. PURE! staat in de top 10 van meest verantwoorde aanbieders wereldwijd.


Sisiza-Ukusiza is een kleinschalige Nederlandse organisatie werkzaam in de zeer levendige township Tsakane, ten zuiden van Johannesburg, SA. Grote behoefte aan vrijwilligers. Veilig, professioneel en goedkoop (direct contact).


Chinaplus biedt tussenjaarprogramma’s in China, gebaseerd op culturele uitwisseling, netwerken en studeren. Het programma wordt grotendeels gefinancierd.