Gerard Oorthuys

Gerard Oorthuys is oprichter van KeuzeCollege. Werkte na zijn studie aan de TU Delft bij twee multinationals waarvan een aantal jaar in Azië. Zette een innovatief retoursysteem voor herbruikbare verpakkingen op en was betrokken bij diverse start-ups en initiatieven met ‘maatschappelijke relevantie’. Startte in 2005 projectmanagementbureau PTP voor net afgestudeerde aankomende projectmanagers in bouw en industrie en volgde bij Weisfelt & Partners de jaaropleiding ‘Coaching voor Professionals’ .

Vanwege het werk met de jonge doelgroep kreeg Gerard steeds vaker hulpvragen over toekomstkeuze en later studiekeuze. Het was de basis voor KeuzeCollege. Na 100 projectjaren met 40 junior projectmanagers bij 30 tevreden opdrachtgevers werd PTP verkocht. 

Inmiddels heeft het objectieve studiekeuzeprogramma ‘de 10 stappen naar studiekeuze’, met coaching gericht op intrinsieke motivatie, geleid tot vele duurzame studiekeuzes. KeuzeCollege is een dankbare uitdaging om een bijdrage te leveren aan het verminderen van studie-uitval.

Door de combinatie met andere professionele werkzaamheden kunnen momenteel 30 gemotiveerde jongeren per jaar aan het programma deelnemen.

Gerard Oorthuys

# Praktisch idealist
# Mens- en actiegericht